Uncategorized

Minkälaisen muutoksen haluaisit arjessasi muuttuvan?

Kiitoksia sinulle, joka tulit lukemaan ensimmäinen kirjoitukseni sivuillani. Tässä kirjoituksessani kerron sinulle, miksi Nuotti-valmennus ja ratkaisukeskeinen lyhytterapia on hyviä vaihtoehtoja tukea arjessa tapahtuvaan sinua toivomaasi muutokseen. Muutoksen ei tarvitse olla suuri vaan muutos voi olla sen näköinen, jonka itse haluat nähdä tai toteutua. Muutos voi olla mahdollinen tavoite, jonka haluat saavuttaa. Muutos voi olla elämäntapa, jonka haluat muuttuvan. Muutos voi olla mieltä painava asia, joka vaikuttaa arkeesi negatiivisesti ja haluat ulkopuolisen ihmisen näkökulman. Seuraavaksi kerron itsestäni, kuinka toimin ja kuinka ajattelen……

Pyrin ajattelemaan toiminnassa avun ammattilaisena ajattelemaan, että jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja jokainen ihminen on arvokas sellaisena, kuka onkaan. Jokaisen ihmisen elämänkokemus on yksilöllinen ja jokaisen ihmisen eletty menneisyys vaikuttaa nykyisyyteen eli siihen kuka on nykyään. Menneisyys ei kuitenkaan kahlitse meitä, sillä nykyhetkessä on jokaisella meistä monia valintoja arjessamme. Valinnat voivat perustuvat tunteeseen, järkeen tai tahtoon. Ne voivat perustua myös ulkopuolisen ihmisen suosituksiin. Valintoihin voivat vaikuttaa useat tekijät. Nuotti-valmentajana ja lyhytterapeuttina pyrin tuomaan esille sinun omia voimavarojasi, jotka auttavat selviytymään arjessasi ja keskustelen menneisyydestäsi sen verran, mitä haluat tuoda esille. Teoreettinen viitekehykseni on ratkaisukeskeisyys, jolla tarkoitetaan tulevaisuuteen keskittyvää ajattelua tuomassa esille omia voimavarojasi, vahvuuksiasi sekä luotaamalla. Blogissani pyrin hahmottaan tulevaisuudessa tarkemmin ratkaisukeskeisen ajattelun pohjalta arkeen liittyviä haasteita ja kuinka haasteista selvitään.

Nuotti-valmennuksella tarkoitetaan matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta 16-29 -vuotiaille nuorille. Valmennuksen aikana sinulla mahdollisuus saada valmentajaksi rinnalla kulkijan, sparraajan, tukijan haastavaan elämäntilanteeseen ja/tai heikentyneen toimintakyvyn tueksi. Yhdessä voimme tutkia tulevaisuutta, etsiä sinun näköistä suuntaa tai keinoja opinnoissa jaksamiseen. Lisätietoja Nuotti-valmennukseen hakeutumiseen löydät Kelan sivuilta.

Ratkaisukeskeisen lyhytterapiaan hakeutuessasi et tarvitse terveydenhuollon lähetettä vaan sinulla on mahdollisuus tulla täysin matalalla kynnyksellä elämäntilanteestasi ja iästäsi huolimatta. Lyhytterapiaan hakeutumisen syyn ei tarvitse olla suuri vaan syy voi olla sen näköinen, jonka itse koet. Lyhytterapialla tarkoitetaan 10 – 20 tapaamiskäyntiä, jossa keskustelun avulla pyritään löytämään yhdessä ratkaisu sinua koskevaan asiaan.

Jos olen sinulle hyvä valmentaja, niin ole yhteydessä ja keskustellaan aiheesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *